Eske Willerslev

Eske Willerslev laver podcast for Talk Town

27.02.2020

Talk Town lancerer i dag podcastserien 'DNA' med den anerkendte DNA-forsker Eske Willerslev og og radioværten Nanna Winther.

Et enkelt hårstrå. Et kindskrab. Mere skal der ikke til. DNA kan give os et unikt indblik i vores forfædres sundhed, sygdomshistorik og liv - og dermed også vores eget. Måske har du anlæg for diabetes eller indianerblod i årene? Der er ikke det, DNA ikke kan åbenbare, hvis man altså tør at få svarene. 

"Det handler om det, vi kalder DNA-revolutionen. At man kan kortlægge - ikke bare en lille bid, men - hele arvemassen tilbage i tiden, og hvad det betyder for, hvordan vi forstår vores egen historie, og hvordan vi bliver til dem, vi er," siger Eske Willerslev, der er professor i geogenetik og evolutionsbiologi og verdensberømt for sine banebrydende fund.

Sammen med radiovært og BA i arkæologi, Nanna Winther, vil han i podcastserien DNA, der har premiere i dag på Talk Town gøre os alle klogere på menneskets udvikling fra de forhistoriske neandertalere til nu.

"Det er ikke kun hard core videnskabeligt fakta. Vi går også ind i, hvad man kan bruge det til. Der har også været politiske problemer, så vi kommer virkelig vidt omkring," siger Nanna Winther. 

Podcasttjenesten Talk Town blev lanceret i august af Egmont Publishing og er siden løbende udbygget med stærke personlige fortællinger om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed.

I 2020 har Talk Town også haft premiere på en række nye podcast bl.a. "Lund & Løkke" med Anders Lund Madsen og Lars Løkke, "Velkommen i Mørket" med Knud Romer og podcastsatiren "Apokalypsens piger", hvor Zissel Astrid Kjertum-Mohr og Nanna Winther inviterer lytterne med i deres forberedelser på jordens undergang.