foto-tv-2-nyhetskanalen

Egmonts norske TV 2 kaprer seere

03.11.2014

TV 2 er den eneste af de norske hovedkanaler med vækst i oktober. Blandt seerne mellem 20 og 49 år er mediehuset TV 2 nu 50 procent større end NRK.

”Det har vært endnu en eventyrlig måned for TV 2,” siger salgs- og markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll.

TV 2 fik i oktober en markedsandel på 23,3 procent, hvilket er en vækst på 2,3 procentpoint i aldersgruppen 12+.

”Den stærke fremgang for TV 2 fortsætter for niende måned i træk. Vi er den eneste af hovedkanalerne som vokser, og vi er mere en dobbelt så store som TVNorge,” siger Bjørn Gunnar Rosvoll.

Det store slag i oktober

Oktober er uden tvivl den vigtigste annoncemåned, og det er i disse uger det store slag står mellem de kommercielle norske tv-kanaler.

”Efterspørgslen efter tv-reklame i september og oktober er vokset voldsomt siden sidste år, og det hænger selvsagt sammen med de gode seertal. Det er vigtigt for annoncørerne med en stor kommerciel tv-kanal, hvor de kan nå flest mulig seere på samme tid. Lige nu er TV 2 det eneste alternativ,” siger Bjørn Gunnar Rosvoll.

TV 2 Nyhetskanalen blev den kanal, som fik størst vækst efter TV 2s hovedkanal i oktober. Med en fremgang på 0,8 procentpoint fik TV 2 Nyhetskanalen en markedsandel på 3,2 procent.

TV 2 er førstevalg

”Det bliver et rekordår for TV 2 Nyhetskanalen, og det er en stor tillidserklæring i den hårde konkurrence. Vi ser mere end tidligere, at kanalen er det naturlige førstevalg ved store hændelser. Det er også interessant, at kanalen får stadig yngre seere,” siger nyheds- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Også TV 2 Zebra oplever stærk vækst. I målgruppen mænd 20-49 år er væksten på hele 1,2 procentpoint til 4,5 procent. Ingen andre kanaler havde en større vækst, og kanalen blev med det spring større end Viasat 4.

TV 2 Bliss opretholder 1,6 procent i målgruppen 20-49 år, men vokser hele 1,6 procentpoint til 4,0 procent blandt kvinder på 15-34 år. Af samtlige norske tv-kanaler, så er det kun TV 2, som har større vækst i denne målgruppe.

I den kommercielle målgruppe 20-49 år har TV 2s reklamekanaler en samlet kommerciel andel i tv-markedet på hele 46,2 procent.

Og blandt seerne mellem 20 og 49 år er mediehuset TV 2 nu 50 procent større end NRK.