bannerformat-20klaus-20h-c3-b8eg-hagensen-20og-20jacqueline-20friis-mikkelsen

Egmont Publishing og Unique Models starter influencer-bureau

07.06.2018

Egmont Publishing tager nu et afgørende skridt ind i markedet for influencer marketing. Med Egmonts køb af majoritetsejerskabet i det succesfulde modelbureau Unique Models, vil parterne sammen udvikle Unique Social som Danmarks bedste og mest professionelle influencer-bureau 

Når Josephine Skriver lægger et billede op på sin Instagram-profil, når hun ud til fem millioner mennesker. Josephine Skriver er dansk topmodel, som arbejder internationalt, men har hjemme hos Unique Models i København. Med en skare på 4,9 millioner følgere er positiv omtale fra topmodellen selvsagt eftertragtet for mange brands og virksomheder, og Josephine Skriver er sammen med en række andre af Uniques topmodeller som Vanessa Moe, Oliver Bjerrehuus og Caroline Fleming en efterspurgt influencer.

Disse modeller bliver sammen med en række andre stærke navne nu en del af Unique Social– et nyt influencer marketingbureau, der stiftes på baggrund af en investering, der betyder, at Egmont Publishing, som har været en del af ejerkredsen i Unique Models siden 1989, bliver majoritetsejer i modelbureauet. Administrerende direktør i Egmont Publishing Danmark, Klaus Høeg-Hagensen er også bestyrelsesformand i Unique Models:

”Influencere er en stærk markedsføringskanal, som vil vokse de kommende år. Det ligger i naturlig forlængelse af Unique Models at bygge et lige så stærkt og professionelt bureau inden for influencer marketing med klart fokus på mode og livsstil,” siger han.

Umodent marked
Egmont Publishing har ifølge Klaus Høeg-Hagensen set på influencer-markedet gennem længere tid. Markedet er ifølge Høeg-Hagensen stadig præget af en umodenhed og af mange forskellige forretningsmodeller og trænger til at blive professionaliseret:

”For os er det vigtigt at sikre en professionel håndtering af både influencere, kunder og samarbejdspartnere. Det nytter eksempelvis ikke at aflønne influencere i fire t-shirts og to par kondisko. Og med den professionalisme, Unique har udvist inden for modelbranchen, er vi sikre på, at de også her kan være med til at løfte opgaven. Med Unique Models mange eftertragtede influencere og Egmont Publishings ekspertise inden for mode, livsstil og salg, har vi gode forudsætninger for at skabe et professionelt bureau baseret på stærke profiler fra både Unique og Egmont Publishing,” siger han.

Management af modeller
Hos Unique Models betoner administrerende direktør Jacqueline Friis-Mikkelsen vigtigheden af management. I dag bliver modellerne rådgivet i forhold til hver enkelt opgave, og der bliver lagt en plan for deres karriereudvikling. Det samme vil gøre sig gældende for de influencere, der bliver en del af bureauet Unique Social:

”Vi lægger stor vægt på, at vejlede vores modeller og lave planer for deres karriereudvikling. På samme måde er det afgørende for vores influencere, at de får den rette rådgivning og bevarer deres troværdighed. De modeller, der er dygtige influencere, er dem, der i forvejen har troværdig og en høj grad af integritet. Det nytter ikke, at de den ene uge laver vaskepulver og den næste uge toiletpapir – der skal være en plan, og man må ikke slide influencere op. Derfor har vi også en langsigtet tilgang til vores arbejde i Unique Social. Selvfølgelig vil vi gerne tjene penge, men det skal ske med en grundig strategi og et i samarbejde med kunderne, så de enkelte kampagner bliver forløst rigtigt. Troværdighed er et key word,” siger Jacqueline Friis-Mikkelsen

Egmont Publishing, som er en del af Egmont-koncernen, står bag udgivelser af 700 magasiner i 30 lande. I Danmark er titler som ALT for damerne, Euroman og Eurowoman blandt de mest læste. Og netop indsigten i mode og livsstil samt stor erfaring i salg og marketing gør Egmont Publishing til en stærk samarbejdspartner, siger Jaqueline Friis-Mikkelsen:

”Egmont er en af grundpillerne i Unique. Og Egmonts forståelse for mode og livsstil og evnen til at forny sig og udvikle sig som magasinudgiver er noget, der har smittet gavmildt af på mig gennem årene. Det er en gave at have en samarbejdspartner, der er med til at sætte nye standarder,” siger Jacqueline Friis-Mikkelsen. 

Internationale ambitioner
Og ambitionerne er klare:

”Gennemsigtighed og troværdighed. Vi har ambitioner om at blive store både i Norden og internationalt. Vi vil gerne tiltrække nogle af de bedste i Danmark – også influencere inden for mode og livsstil, som ikke er modeller. Vi har en viden om at udvikle talenter, og den viden og rådgivning kan vi også tilbyde. Hvis man joiner os som influencer, handler det om tålmodighed og om at bygge op – vi har en meget høj barre,” siger Jacqueline Friis-Mikkelsen.

Egmont Publishing har købt den seneste aktieandel fra Aller, hvorved ejerkredsen – udover Egmont Publishing – nu tæller Salling og ledelsen i Unique Models. 

Fakta om Influencers
En Influencer er en person, som på de sociale medier har en enten meget stor eller helt særlig gruppe af følgere. Influencer marketing handler således om at iscenesætte influencere for at påvirke målgruppen i relation til et bestemt produkt. En af årsagerne til, at influencer marketing er i vækst er, at forbrugerne typisk både identificerer med og stoler mere på anmeldelser fra andre brugere end på virksomheders egen markedsføring. Populære og rutinerede influencers har klar forståelse for, hvordan de påvirker deres følgere bedst muligt i forhold til både budskaber og indhold.

Foto af Klaus Høeg-Hagensen og Jacqueline Friis-Mikkelsen: Amir Kuckovic