fonden-danske-patienter-web

Egmont-projekt skal sikre undervisning til syge børn

06.10.2014

Syge børn med meget fravær i skolen får ikke den ekstra sygeundervisning, de har brug for. Egmont Fonden har bevilliget fem millioner kroner til at forbedre vilkårene for børnene

Langvarigt syge børn skal undervises hjemme, på skolen, eller hvor de er indlagt. Men det sker bare ikke, lyder det fra patientforeningerne, og det kan få store konsekvenser for børnenes fremtid.

”Der er et stort potentiale i de her børn, som vi ikke udnytter i dag. På grund af deres sygdom er de jo endnu mere afhængige af gode skoleresultater, fordi de har svært ved senere at bestride et mere fysisk job," siger projektchef Charlotte Bredahl Jacobsen fra Danske Patienter.

Hver sjette barn i folkeskolen slås med kronisk eller langvarig sygdom. Som udgangspunkt har de samme evner og intelligens som kammeraterne. Men uden støtte til at indhente de perioder, de forsømmer skolen, klarer de sig væsentligt ringere end de raske klassekammerater. 

Så normalt som muligt

Foreningen fik tidligere på året fem millioner kroner fra Egmont Fonden til at forbedre vilkårene for kronisk og langvarigt syge børn.

”Når vi spørger børnene, fortæller de os, at det betyder meget at have så normal en hverdag som muligt. En hverdag, hvor de på trods af deres sygdom kan leve et almindeligt børneliv sammen med kammeraterne. Netop dét er fokus for Danske Patienters projekt, og derfor forventer vi, at projektet vil medføre en vigtig, positiv forandring i mange syge børns liv,“ lød begrundelsen fra direktør Henriette Christiansen fra Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration. 

Målet er, at projektets løsninger og initiativer skal være en fast del af grundskolens rammer og tilbud på nationalt plan ved projektperiodens ophør.

Projektet strækker sig over fire år.