Egmont Fonden 100 hænder

Egmont markerer 100 år som fond med stor kampagne

01.09.2020

”Vi vil gerne sige tak til dig.” Sådan lyder budskabet i en ny jubilæumskampagne for Egmont, der de kommende måneder kan ses i biografer, magasiner og online i hele Norden.

I år fylder Egmont Fonden 100 år, og det markeres med en stor kampagne, som går i luften i Nordisk Film Biografer, Egmonts mange magasiner, TV 2 Norges kanaler samt på digitale platforme fra tirsdag den 1. september.

Budskabet er, at hele Egmont er en erhvervsdrivende fond med et dobbelt formål: at udvikle medier og støtte udsatte børn og unge. Kampagnen, som afvikles i både Danmark, Norge og Sverige, skal skabe synlighed omkring denne unikke konstruktion og udbrede kendskabet til Egmont.

”Hele Egmont er en fond, og det betyder, at vi ikke har nogen ejere, men at overskuddet fra forretningen bliver geninvesteret i vores virksomheder, der blandt andet tæller Nordisk Film, TV 2 i Norge, Lindhardt og Ringhof og Egmont Publishings mange magasiner og e-handels-virksomheder. En del af overskuddet går desuden til initiativer, der hjælper udsatte børn og unge i Danmark og i Norge. Med kampagnen vil vi gerne fortælle og sige tak til forbrugerne, at de er med til at støtte udsatte børn og unge gennem Egmont Fonden, når de for eksempel går i biografen, køber et af vores magasiner, downloader en e-bog, spiller computerspil og meget andet,” siger Line Aarsland, direktør for Kommunikation og Public Affairs i Egmont.

Kampagnen er udviklet internt i Egmont i et tæt samarbejde mellem Egmonts kommunikationsafdeling, Egmont Publishings eget reklamebureau Egmont Creative, Nordisk Film Biografer samt det digitale bureau S360, som Egmont er majoritetsejer af.

Egmont Creative har stået for det kreative greb, en 60 sekunders film og projektledelse sammen med Egmonts kommunikationsafdeling, mens S360 varetager den digitale mediekampagne på medier udover Egmonts egne kanaler.

”Det er fantatisk, hvad vi kan løfte i Egmont med så dygtige kræfter siddende i huset som folkene i Egmont Creative og kreativ direktør Peter Stenbæk samt de digitale vizards i S360. Hertil kommer eksponering på egne kanaler – biografer i tre lande, TV 2 Norges hovedkanal og alle vores magasiner samt digitale medier. Samlet set skaber vi en ret markant kampagne med stor intern opbakning. Vi ved, at mange af vores medarbejdere er meget stolte over, at de arbejder for det, vi i koncernen kalder, det dobbelte formål: at udvikle de bedste medier og give tilbage til samfundet,” siger Line Aarsland.

Kampagnefilmen bliver vist i tre måneder i alle Nordisk Film Biografer i Danmark, Norge og Sverige samt på TV 2 Norges hovedkanal og 24-timers nyhedskanal. Der bliver hængt kampagneplakater og bannere op i biograflobbyerne, og biografpersonalet vil bære t-shirts med budskabet ”Vi har støttet udsatte børn og unge i 100 år” påtrykt. Samtidig bliver der de kommende seks måneder indrykket kampagneannoncer i stort set alle Egmont Publishings mange magasiner og blade samt afviklet en stor digital kampagne på sociale medier og kanaler som alt.dk og euroman.dk i Danmark og tv2.no i Norge.

Fakta om Egmont Fonden

  • Egmont blev grundlagt i 1878 af den blot 17-årige iværksætter Egmont Harald Petersen under navnet P. Petersens Bogtrykkeri.
  • Virksomheden vokser hurtigt, og da Egmont dør i 1914 er det hans ønske, at en del af overskudet skal bruges til filantropiske formål. I 1920 bliver dette ønske en realitet, da Egmonts hustru Elisabeth og deres fem børn etablerer Egmont Fonden. Dermed bliver virksomheden til en erhvervsdrivende fond med et dobbelt formål: at udvikle medier og støtte udsatte børn og unge.
  • Egmont er i dag en førende nordisk mediekoncern, der ejer virksomheder som Nordisk Film, TV 2 i Norge, forlagshuset Lindhardt og Ringhof samt Egmont Publishing, der står bag magasioner, e-handel og marketing services-bureauer.
  • Hvert år uddeler Egmont Fonden op mod 100 mio. kroner til projekter, der skal støtte børn og unge og forbedre deres læring og livsduelighed. Siden 1920 har Egmont uddelt 3,1 milliarder i nutidskroner til almennyttige formål.
  • Læs mere på egmont.com/100 og på egmontfonden.dk