peter-schroeder-web

Egmont køber sig ind i førende svensk digitalt kommunikationsbureau

01.12.2016

Egmont Publishing køber en del af det prisbelønnede svenske digitale kommunikationsbureau KAN. Dermed fortsætter medievirksomheden sin ekspansive strategi inden for digital marketing og kommunikation.

Med opkøbet af 45 procent af aktierne i et af Sveriges førende digitale kommunikationsbureauer, fortsætter Egmont Publishing sin strategi med at investere i virksomheder inden for digital marketing og kommunikation. 

”KAN har et stort potentiale og passer rigtig godt ind i Egmonts Marketing Services-strategi. KAN har en imponerende track-record i at udvikle og vedligeholde lange og stærke kunderelationer. De har stærke digitale, kreative og kommunikative kompetencer og et solidt managementteam, som vi tror kan tage virksomheden på den nye fælles rejse med Egmont,” siger M&A direktør i Egmont Publishing, Peter Schrøder.

KAN blev grundlagt i Malmø i 2005 og er på kort tid blevet Sydsveriges førende digitale kommunikationsbureau. Bureauet blev tidligere i år udnævnt til ”Årets bureau” i analysevirksomheden Regis årlige brancheundersøgelse. KAN er et full service-bureau, der bygget op omkring en digital kerne tilbyder kommunikationskoncepter, strategi & innovation, teknik, content og analyse. KAN har cirka 60 medarbejdere. Kunderne omfatter nationale og internationale mærker som Sony Mobile, E.ON, Tetra Pak, Ikano, BoKlok, Malmö Stad og Studentlitteratur. Omsætningen var i 2015 51 millioner SEK, og resultatet var 7,2 millioner SEK.

“Egmonts ambition er at fortsætte med at lave investeringer inden for Digital Marketing Services i hele Norden, så vi forventer flere opkøb i 2017,” siger Peter Schrøder, som indtræder i bestyrelsen af KAN sammen med Per Kjellander, CEO Egmont Publishing Sverige. 

Egmont har allerde investeret i en række førende kommunikationsbureauer i Norden, som for eksempel marketingsbureauet Klintberg/Niléhn, digitalbureauet Sempro og  contentbureauet Patchwork. Desuden satser Egmont stort på e-handel, hvor medievirksomheden har investeret i en række e-handelsvirksomheder i Norden, som samlet set forventes at omsætte for mere end én mia. kroner i år.