egmont-template-donrosa-2-887x499-20-12-

Don Rosa indtager Rundetårn

13.11.2015

I denne uges udgave af Anders And-bladet optræder den legendariske andetegner Don Rosa for første gang selv i andeficeret udgave. Historien udspiller sig tilmed i København, som Joakim von And er rejst til for at møde tegneren.

Anledningen til den særlige historie er, at virkelighedens Don Rosa i weekenden den 14. og 15. november vil være at finde i Rundetårn i København i forbindelse med tegneseriefestivalen Art Bubble.

Don Rosa er den største nulevende andetegner, og det er første gang, at den amerikanske tegner har givet lov til at blive andeficeret.  Tegneren, der har fået den store ære, er en af Rosas prominente kolleger – italienske Marco Rota, som er tidligere cheftegner for de italienske Disney-blade, og som siden 1992 har været tilknyttet det danske Anders And-blad.

Marco Rota er ikke mindst kendt for historierne om Anders Vildand samt Mit liv i en æggeskal, der er fortællingen om, hvordan Anders And var et ”hitteæg”, som faldt ud af reden en mørk og stormfuld nat, for herefter at blive samlet op af Bedstemor And, som så opfostrede Anders på sin gård.

Et historisk metaniveau til glæde for de lidt ældre andefans
”Det er en stor ære, at vi har fået lov til at tegne Don Rosa og lade ham indgå i denne livlige historie, som tilmed foregår i København,” fortæller Gitte Hoffman Hansen, der er marketingchef hos Egmont Publishing, der udgiver Anders And-bladet.

Hun forklarer videre:

”Det, at Onkel Joakim og Don Rosa er gamle venner i historien, giver den et fint historisk metaniveau, som jeg er sikker på også vil vække særligt stor begejstring hos de lidt ældre andefans derude."

Chili Klaus anmelder Don Rosas chilier
Don Rosa er også en stor chilielsker, og denne uges Anders And-blad byder også på anmeldelser af hans chilier – forfattet af Danmarks største entusiast på området, Chili Klaus. Don Rosa er meget glad for chilier. Han dyrker dem selv og har altid chilier med på sine rejser, for han ynder at spise dem morgen, middag og aften. Og når han skriver autografer, har han – ganske som i historien – en skålfuld med, som han tilbyder sine fans.

Anders And-bladet har fået Chili Klaus til at anmelde Don Rosas chilier. Det gælder både den larvelignende Arrivivi Gusano, den citrussmagende Aji Limon og Peruvian White Habanero, der er så stærk, at der er risiko for at miste lommepengene, hvis man lokker sin mor til at spise den.

Alt sammen fordelt på to festlige sider, der også fortæller historien om Don Rosa og Chili Klaus’ fælles passion for de stærke frugter. Desuden kan man se en flot andeficeret udgave af den danske chilientusiast.

”Med Chili Klaus’ anmeldelser af Don Rosas chilier går det hele pludselig op i en højere enhed”,” siger Gitte Hoffman Hansen.