Logo

RSS Print

Året der gik i TV 2 Gruppen 2011

Alf Hildrum, adm. direktør, om 2011 i TV 2 Gruppen.

  • Foto: Bjørn Erik Larsen

    Foto: Bjørn Erik Larsen

Hvordan vil du beskrive 2011?

2011 ble et meget godt økonomisk år med historiens høyeste driftsresultat. Det skyldes mange forhold, herunder at medie-Norges beste salgsavdeling sikret betydelig vekst og økte andeler av reklamemarkedet. Vi lykkes i tillegg med å få i havn viktige avtaler som sikrer betaling for innholdet og vi lykkes med nye satsinger. Særlig gledelig er det at Sumo, vår web-tjenestene er blitt sterkt og kåret til årets nettsted. Sumo gir et godt utgangspunkt for det digitale slaget vi er på full fart inn i. Så fikk vi ny seerrekord – og hadde årets mest sette norske tv-program med VM-finalen mellom Norge og Frankrike i håndball for kvinner.

Hvad var den største udfordring?

Terrorangrepet 22. juli kommer for alltid til å prege Norge og TV 2. Vi hadde en 56 timer sammenhengende nyhetssending midt i fellesferien. I kaoset av sterke biler, sterke historier, berørte venner og bekjente ble journalistikken og etikken satt på prøve. Under dette presset gjorde våre ansatte en formidabel jobb.

Hvad forventer du af 2012?

Vi planlegger for et nytt godt økonomisk år, men kan neppe kopiere 2011. Hovedudfordringen i år bliver at styrke vores hovedkanal, hvor vi møder stor konkurrence. Samtidig må vi holde trykket oppe og fortsette å utvikle innholdet vårt til nye plattformer. Nå er det smarttelefoner og tablet som styrer både hverdagsliv og fest. Der henter vi hjelp til det praktiske, og derfra lar vi oss underholde. Sterke mediehus preges av vilje og evne til endring. Jeg venter overraskelser og håper å beholde evnen til å handle.