influencers-web

Digitale profiler fanger publikum

02.05.2017

Unge læser ikke avis, de ser ikke lineært tv eller køber ind efter at have set en annonce. De vil hellere følge digitale profiler for at få inspiration, underholdning eller gode råd. Derfor satser Egmont Publishing i Norge på influencers, som skal sætte dagsorden og inspirere unge kvinder.

Med projektet De Nye tager Egmont Publishing i Norge et vigtigt og innovativt initiativ. Redaktionerne bag de traditionelle printmærkevarer Det Nye og ShapeUp har tilknyttet en række digitale profiler, de såkaldte influencers, der vil arbejde sammen med redaktionen fra et fælles produktionslokale i Egmonthuset i Oslo. Sammen vil dette nye arbejdskollektiv skabe personligt og engagerende indhold til alle kanaler - såsom blogs, podcasts, Instagram og YouTube. Teamet vil også i fællesskab videreføre magasinerne Det Nye og ShapeUp.   

"Vi kan ikke kæmpe for, at publikum skal holde sig til bestemte kanaler, og derfor har vi oprettet et team, der kan arbejde med relevant indhold, der kan distribueres på de kanaler, hvor publikum ønsker det. Fokus er, at vi skal være i dialog med målgruppen og lave indhold om det, de brænder for. Og de skal have indholdet distribueret der, hvor de er," siger redaktør Karine Thyness.

Fokus på indhold
"Lige nu ved vi, at kanaler som blog, Snapchat og Facebook fungerer godt, men hvis der i næste måned kommer en ny app, der flytter målgruppen, skal vi naturligvis med derhen. Så længe vi skaber et produktionsmiljø, der kan tilrettelægge video, tekst og live-produktion, og vi har influencers med os, som publikum kan lide, så har vi et set-up, der kan håndtere hurtige ændringer. Vores fokus er indholdet. Hvor og hvordan vi distribuerer, kan vi være fleksible omkring."

Det Nye og ShapeUp har længe arbejdet digitalt på web og på sociale medier, men indtægterne har hovedsagligt været baseret på bannerreklamer og sponsorerede konkurrencer.   

"Med projektet De Nye er vi gået helt væk fra at sælge de faste digitale annonceformater. Nu sælger vi sponsorater og langsigtet samarbejde, hvor vi samler synlighed på print, events, blogindhold og videoer. Vi går også i højere grad væk fra den neutrale netjournalistik, som vi tidligere har arbejdet med og satser på stærke stemmer og personligt indhold. Det skal naturligvis være helt synligt for publikum, hvad der er kommercielt, og hvad der er redaktionelt indhold, og vi skal arbejde med udvalgte kommercielle mærker. Der er en klar målsætning, at også det kommercielle skal bringe relevant og vigtigt indhold til målgruppen," siger Karine Thyness.

Ingen i Norge gør det bedre
Også digitalt er det svært at skille sig ud i dag, men redaktøren er overbevist om, at De Nye skal få succes med det.   

"Der er mange, der blogger, og der er mange, der er gode på Snapchat og Instagram. Men når vi giver vores influencers en kontorplads hos os, et dedikeret team omkring sig og erfarne fagfolk, der støtter og sparrer med dem, er vi i stand til at skabe helt unikt indhold. Vi bevarer den personlige vinkel, som profilerne er så gode til, samtidig med at vi fokuserer på, at indholdet skal have en klar funktion for publikum. Vi skal bevæge, engagere og aktualisere. Lige nu kan ingen i Norge gøre det bedre end os."

Egmont Publishing ser allerede muligheden for yderligere at udbygge influencer-satsningen og har hentet Annette Aas Johansen ind til at undersøge potentialet på området. Annette Aas Johansen kommer fra United Influencers, en førende aktør der har bidraget til professionaliseringen af samarbejdet mellem annoncører og digitale profiler i Norge.   

"Den største forskel mellem traditionel markedsføring og influencer-marketing er, at publikum faktisk ønsker at forbruge det indhold, som influencers skaber," siger Annette Aas Johansen.

Hun mener, at Egmont Publishing i Norge har et unikt udgangspunkt for at lykkes, fordi virksomheden kan få etablerede mærkevarer og relevante profiler til at spille sammen på en helt ny måde. Sammen vil Egmont Publishing og deres influencers få en helt unik distributionskraft.

"Markedet i Norge er stadigt stigende, og det kan vi se ved en stadig større efterspørgsel efter digitale profiler i kampagner og som indholdsskabere til kundens egne flader. Udviklingen på markedet og hurtig vækst i sociale medier bringer en helt ny form for kommunikation med sig, der giver os mulighed for at få kontakt med forbrugerne på en mere naturlig måde. Det er en vigtig måde at kommunikere på og nå ud til folk, der i stigende grad ikke ønsker nogen form for påtrængende reklamer, der ikke er relevante, siger Annette Aas Johansen.   

Projekt De Nye er allerede en kommerciel succes. Store sponsorer som Max Factor og Telenor er på plads. Budgettet for 2017 er for længst blevet knust. Karine Thyness og Annette Aas Johansen har smøget ærmerne op og gjort sig klar til et spændende 2017.   

"Alt handler om godt indhold, uanset om du skal levere redaktionelt eller kommercielt. Det vigtigst vi skal lykkes med, er at bringe de gode og vigtige temaer frem til vores publikum!"

Influencers
Indflydelsesrige personer eller opinionsledere på sociale medier og på nettet.