fasandraeberne-teaserposter

Den officielle trailer og anden plakat til FASANDRÆBERNE er offentliggjort

03.07.2014

Det eneste, offentligheden indtil nu har set fra FASANDRÆBERNE, har været den korte teaser-trailer, hvor en fasan må lade livet til tonerne af "I østen stiger solen op". Men nu er Zentropa klar til at give verden det første indblik i filmens univers, og de ikoniske karakterer, der befolker det.

Ligesom publikumssuccesen Kvinden i buret er FASANDRÆBERNE baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller.

I den nye trailer til FASANDRÆBERNE ser man således de nu velkendte karakterer Carl Mørck, assistenten Assad og drabschefen Marcus Jacobsen, der som i Kvinden i buret naturligvis spilles af Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Søren Pilmark.

Samtidig får man også et første kig på den excentriske sekretær Rose, spillet af Johanne Louise Schmidt, og de tre "fasandræbere": De magtfulde finansmænd Ditlev Pram og Ulrik Dybbøl Jensen spillet af henholdsvis Pilou Asbæk og David Dencik og den hjemløse Kimmie, som spilles af Danica Curcic.

Og så løfter traileren også lidt af sløret for, hvordan Ditlev Pram og Ulrik Dybbøl Jensens jagtselskaber foregår, hvordan kostskolen ser ud i filmen, og hvordan "fasandræberne" ser ud som unge.

 

Handlingen
I FASANDRÆBERNE starter vi i 1994, hvor et tvillingepar findes brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene.

20 år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt. Carl og hans assistent Assad genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene.
Snart bliver de to kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet siden mordene fandt sted.

Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie, da hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af ​​samfundet, og de vil gøre alt hvad de kan for at forhindre fortiden i at indhente dem.

Holdet foran og bag kameraet
FASANDRÆBERNE er skabt af holdet bag Kvinden i buret. Mikkel Nørgaard er instruktør, Louise Vesth og Jonas Bagger har produceret filmen for Zentropa, mens filmens manuskript er skrevet af makkerparret bag bl.a. den originale Mænd der hader kvinder og En kongelig affære, Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg.

FASANDRÆBERNE har et budget på 39 mio. kr. og er produktionsstøttet af Det Danske Filminstitut med 6,8 mio. kr. Filmen er en co-produktion mellem Danmark, Norge og Sverige. Den er produceret af Zentropa Entertainments i samarbejde med TV2 Danmark, ZDF Enterprises, TV2 Norge og i samproduktion med Film i Väst. Foruden Det Danske Filminstitut har filmen fået støtte fra bl.a. Eurimages, NFP marketing & distribution GmbH og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein.

FASANDRÆBERNE har biografpremiere den 2. oktober 2014. Filmen distribueres af Nordisk Film Biografdistribution, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk.