helena-hvid-02-r

Danmarks mest læste modemagasin fylder 20 år

19.04.2018

To årtier med det nyeste fra catwalken og stærke portrætter af kvinder med noget på hjerte. Danmarks mest læste modemagasin, Eurowoman, fejrer 20 års fødselsdag med et kvindebillede, der er mere mangfoldigt end nogensinde før

Barbie Girl var årets hit, Harry Potter blev oversat til dansk, og for første gang nogensinde kunne vi krydse Storebælt i bil. 

Og i bladkiosken anno 1998 landede noget helt nyt; Eurowoman. En Egmont-udgivelse, der mindede om noget så internationalt og eksklusivt som Vogue. På blankt papir. Læserne belønnede initiativet i en sådan grad, at magasinet den dag i dag er Danmarks mest læste modemagasin.

“Vi arbejder hver måned benhårdt på at bevare positionen som det mest læste og seriøse modemagasin. Moden er vores kerne, men vi sætter en ære i også at skrive om feminisme, politik, kunst og karriere. Vi laver Eurowoman både til og om inspirerende, ærlige og seje kvinder,” siger Anne Lose, der har været redaktør på magasinet i 11 år og chefredaktør siden 2009.

Som en afgørende del af Eurowomans udvikling, er kvindebilledet – også blandt modellerne – mere mangfoldigt end nogensinde før. 

Udfordre og overraske
Sidste år producerede magasinet et kropstema, hvor tre forsider blev sendt i trykken; en transkønnet model, en plus size-model og en pin up-model. Og tidligere i år havde Eurowoman som det første modemagasin herhjemme en modeserie med Danmarks første tørklædebærende topmodel.

“Vi skal udfordre og overraske. Selvom de fleste modeller lever op til de samme mål, gør vi os umage med også at vise, at kvinder er  mangfoldige – og at retten til at bestemme over vores krop er vores egen,” siger Anne Lose.

Til trods for, at Eurowoman selvfølgelig gør en dyd ud af at udnytte de digitale muligheder - også på sociale medier - er det fortsat printmagasinet, der giver det gode afkast:

“Det er vi naturligvis stolte af at kunne sige i en tid, hvor de trykte medier har trange kår,” siger Anne Lose.