egmont-banner-summercamp-1200x450

Daniel Agger besøgte Lær for Livets sommerlejr

14.07.2015

"Lær for Livet er et seriøst og velovervejet projekt med gode kræfter bag"

Den danske fodboldlandsholds-anfører Daniel Agger besøgte Lær for Livets Learning Camp nær Roskilde, hvor han hilste på de knapt 100 anbragte børn, der bruger to uger af deres sommerferie på campen for at blive bedre til dansk og matematik.

Børnene var ivrige for at stille spørgsmål - og Daniel Agger var lige så ivrig for at svare på dem alle sammen. Nogle ville gerne vide, hvor meget den nuværende Brøndby- og tidligere Liverpool-spiller tjener, mens andre ville vide, hvordan, man bliver så god på grønsværen som ham.

"Lektier og uddannelse er ligesom fodbold. For at få succes, så kræver det hårdt arbejde. Man må også acceptere, at man af og til fejler," fortalte Daniel Agger.

Elskede at gå på handelsskolen

Daniel Agger har altid været glad for at spille fodbold, men i sine yngre år prioriterede han uddannelsen lige så højt.

"Jeg har altid elsket at gå i skole. Både folkeskolen og senere hen handelsskolen. Som ungdomsspiller i Brøndby passede jeg stadig min skole, selvom mange af mine holdkammerater valgte at træne hele dagen. Jeg tog afsted på handelsskole om morgenen og gik direkte til træning bagefter."

Foto: Dorthe Pihl.

Daniel Agger var faktisk så vild med sin ungdomsuddannelse, at det ikke var en mulighed kun at fokusere på fodboldspillet, før han var færdiguddannet.

"Jeg er opdraget sådan, at hvis man begynder på noget, så gør man det færdigt. Og Handelsskolen betød meget for mig - både fagligt og menneskeligt – jeg fik gode venner og lærte noget samtidig. Derfor tog jeg min handelsskoleuddannelse færdig før jeg satsede 100 % på min fodboldkarriere," sagde han.

Surt eller kedeligt? Det skal bare gøres

Den hårdtarbejdende forsvarsspiller har altid haft en klar mening om, hvordan han går til sit arbejde. Det forklarede han for børnene, der har skoletimer i alle sommerlejrens 14 dage.

"Som professionel fodboldsspiller træner man hver dag. Det kan godt være hårdt, men jeg har et ordsprog, jeg bruger, hvis jeg synes, at noget er svært – det er et engelsk udtryk, der hedder: "It is what it is – get on with it." På dansk betyder det noget i retning af "det er, hvad det er – kom igennem det". Sådan er det også med lektierne. Det kan godt være, at det er surt eller kedeligt, men det er bare noget, der skal gøres, hvis man skal blive bedre."

Foto: Dorthe Pihl.

Daniel Agger var glad for at besøge sommerlejren nær Roskilde, for han vil gerne bakke op om projektet, der hjælper børn til bedre liv.

"Ud fra de resultater, som programmet allerede har skabt, kan jeg se, at Lær for Livet er et seriøst og velovervejet projekt med gode kræfter bag. Og jeg vælger at bruge min tid der, hvor jeg tror, at det gør en forskel," sagde Daniel Agger, inden han forlod campen.