christian-20bach-web

Carlsen lancerer nyt forlag for young adult-litteratur

12.09.2017

CarlsenPuls er navnet på det nye forlag for young adult-litteratur, og der er allerede planlagt 10 udgivelser i år.

Fotocredit: Thomas A.

Forlaget Carlsen, Danmarks største forlag for børne- og ungdomslitteratur, lancerer nu CarlsenPuls, et imprint for young adult-litteratur.

"De fleste læsere af YA er i virkeligheden i tyverne og trediverne, så der er langt fra Carlsens illustrerede højtlæsningsbøger til den 700 sider lange fantasyroman. Det tager vi nu konsekvensen af og markerer med CarlsenPuls en klarere adskillelse af YA-titlerne og vores børnebøger," siger Christian Bach, forlagschef for Carlsen, som mener, det åbner mulighed for en mere præcis kommunikation direkte med målgruppen.

Om navnet siger Christian Bach:
"CarlsenPuls er lige her og nu. Det er historier, man kan mærke. Det er litteratur, der kredser om store og eksistentielle emner. Vi vil gerne gøre CarlsenPuls til et brand, som læserne forbinder med kvalitetslitteratur, både stærk fantasy, rå realisme, thriller og alt det ind i mellem."

Der er allerede planlagt omkring 10 udgivelser i år - begyndende med Sarah Engells nye, store roman VALGET, som udkommer 3. oktober. Næste år forventer Christian Bach, at CarlsenPuls udgiver 12-15 bøger.

"Vi følger tendenserne ude på det internationale marked, så vi ved hvilke nye store forfatterskaber, der er på vej. Vi udgiver store internationale hits, etablerede danske forfattere, men er også rugekasse for nye danske forfattertalenter. Og så kommer vi til at lancere ny-klassikere inden for YA-litteraturen, som ikke har fundet et dansk hjem endnu."