carlsen-20kids

CARLSEN lancerer Danmarks første højtlæsningskanal på YouTube

26.10.2017

En ny højtlæsningskanal på YouTube fra Danmarks største børnebogsforlag Carlsen skal sikre danskproduceret kvalitetsindhold til børn.

Forlaget Carlsen lancerer torsdag en ny kanal på YouTube til de 3-6-årige. Navnet er CARLSEN KIDS, og kanalen præsenterer nye historier hver uge.

”Vi lancerer højtlæsningskanalen for at præsentere børnene for bøger i deres foretrukne digitale rum og for at få flere erfaringer med unikt indhold på YouTube. Vi oplever, at der mangler danskproduceret kvalitetsindhold til børn på YouTube,” siger Gertrud Smith, markedschef hos Lindhardt og Ringhof.

Når året er omme ligger der mere end 60 ny-producerede videoer, hvor læsehesten Loui sammen med Sebastian Klein, Morten Remar, Christine Schou, Sille Grønberg og Carlsens egen Pixitrold læser historier for børn.

Højtlæsningsvideoer og lydbøger skal ikke erstatte den trykte bog men være et supplement til børnenes øvrige, brede medieforbrug.

”De nye formater og platforme erstatter ikke godnatlæsningen med mor og far, for forskning viser, at børnene udvikler en lang række evner under højtlæsningen. Ikke mindst den dialogiske læsning, hvor børn og voksne taler sammen før, under og efter læsningen har mange flere gavnlige effekter end bare sprogstimulering. Her styrkes nærvær, fokus, koncentrationsevne og evnen til abstrakt tankegang,” siger Gertrud Smith.

Carlsen er Danmarks største børnebogforlag og en del af Lindhardt og Ringhof.

Du kan finde højtlæsningskanalen her