Obama new book

Barack Obamas erindringer udkommer på dansk

17.09.2020

"Et forjættet land", første bind af Barack Obamas erindringer fra årene i Det Hvide Hus, udgives på dansk af Lindhardt og Ringhof den 17. november 2020

Barack Obamas erindringer fra årene som USA’s 44. præsident udkommer i to bind. Første bind, ET FORJÆTTET LAND, udkommer verden over tirsdag den 17. november 2020 på 25 sprog. 

ET FORJÆTTET LAND bliver udgivet på dansk af forlaget Lindhardt og Ringhof og vil være tilgængelig som hardcover samt i digitale formater. 

Med egne ord fortæller Barack Obama i ET FORJÆTTET LAND den utrolige historie om en ung, søgende mand, der ender som leder af den frie verden. Han fortæller hudløst ærligt om sin politiske dannelse og om de største milepæle i den første periode af sit historiske præsidentskab – en periode præget af dramatiske forandringer og turbulens.

I en rørende og dybt personlig beretning tager Barack Obama læserne med på en medrivende rejse – fra hans tidligste politiske tilløb til den afgørende sejr i Iowas primærvalg, som for alvor demonstrerede græsrodsaktivismens magt, til det ultimative vendepunkt om aftenen den 8. november 2008 da han blev valgt som USA’s 44. præsident og som den første afroamerikaner indtog landets højeste embede.

Obama reflekterer over præsidentembedet og giver en enestående og tankevækkende analyse af både betydningen af og begrænsningerne i en præsidents magt – såvel som indblik i den dynamik, der er i amerikansk politik og i internationalt diplomati. Obama tager læseren helt med ind i Det Ovale Værelse og Situationsrummet i Det Hvide Hus, til Moskva, Cairo, Beijing og mange andre steder. Vi bliver lukket ind i hans overvejelser, da han danner sin regering, finder løsninger på den globale finanskrise, forhandler med Vladimir Putin, kæmper mod tilsyneladende umulige odds for at sikre vedtagelse af sundhedsreformen Affordable Care Act, da han støder sammen med generaler omkring den amerikanske strategi i Afghanistan, tackler Wall Street-reformer, håndterer det katastrofale Deepwater Horizon-olieudslip og autoriserer Operation Neptune Spear, som ledte til Osama Bin Ladens død.

Præsident Obama udtaler: ”Der er ikke noget, der kan sammenlignes med at skrive en bog færdig, og jeg er meget stolt af denne. Jeg har brugt de sidste par år på at reflektere over min præsidenttid, og i ET FORJÆTTET LAND har jeg prøvet at give en ærlig beskrivelse af min præsidentkampagne og mine år i embedet, de nøglebegivenheder og -personer, der var med til at forme det; min vurdering af hvad jeg gjorde rigtigt, og hvilke fejltagelser jeg begik; og de politiske, økonomiske og kulturelle kræfter, som jeg dengang måtte håndtere sammen med mit team – og som vi stadig kæmper med som land. Jeg har også prøvet at give læserne en fornemmelse af den personlige rejse, som Michelle og jeg var på i de år med både utrolige højdepunkter og nedture. Og endelig, på et tidspunkt hvor USA gennemgår enorme omvæltninger, byder bogen også på nogle af mine mere overordnede tanker omkring, hvordan vi kan mindske splittelserne i vores land fremover og få vores demokrati til at fungere for alle – en opgave, som ikke hænger på en enkelt præsident, men på os alle som engagerede borgere. Jeg håber ikke kun, det er en sjov og underholdende læseoplevelse, men endnu mere at bogen kan inspirere unge mennesker over hele landet – og i hele verden – til at tage handsken op, tage ordet og tage del i arbejdet med at gøre verden til et bedre sted.”

Læs mere om ET FORJÆTTET LAND her

Fakta
Barack Obama var USA’s 44. præsident, han blev valgt i november 2008 og sad i to perioder (2009-2017). Han har tidligere udgivet to New York Times-bestsellere, Dreams from My Father (da. Arven fra min far) and The Audacity of Hope (da. Mod til at håbe), og modtog i 2009 Nobels Fredspris. Han bor i Washington,D.C.  med sin hustru, Michelle. De har to døtre, Malia og Sasha.

 

Obama