bamseweb

Bamse er året svenske magasin

09.11.2017

I Sverige er Egmont Publishings magasin Bamse blevet kåret som Årets Magasin for sin indsats mod falske nyheder. Den prestigefulde pris blev uddelt ved Tidskriftsgala i Stockholm.

Det var i foråret, at nyheden om, at Bamse skulle lære børn om kildekritik, spredte sig som en løbeild i både svenske og udenlandske medier og på sociale medier. Bamseredaktionen havde i samarbejde med internetforsker Elza Dunkels skabt et særnummer (Bamse nummer 2/2017) om højaktuelle emner som rygtespredning og kildekritik. I bladet kunne læsere blandt andet følge Lille Skutt, som bliver forskrækket og begynder at sprede rygter om et monster i skoven. Desuden kunne de finde fakta og få gode tips om kildekritik og rygtespredning i Bamses skole.

Magasinprisen uddeles af brancheorganisationen Sveriges Tidsskrifter. Bamse-magasinet modtog prisen i en af ​​de tungeste kategorier, Årets Magasin Populärpress Print.

Juryens motivation: 

"Bamse har på en innovativ og effektiv måde lært børn og voksne om et af ​​årets vigtigste emner - kildekritik - og dermed endnu engang bevist, at den der er stærk, også skal være sød. Sød nok til ikke at sprede rygter, men holde sig til fakta..

"Vi på redaktionen er meget glade for den fine udmærkelse. Det er især sjovt, at det var et tilbagevendende og vigtigt tema for Bamses skaber Rune Andréasson at skelne mellem sandt og falskt", siger Charlotta Borelius, chefredaktør på Bamse magasinet.

I samme konkurrence vandt Egmont Publishings golfmagasin Golf Digest prisen for "Årets Cover".

Læs mere om prisen og vinderne her.