rk-web

Ambassadør i Japan: "Rasmus Klump er fremragende"

25.04.2016

Japan har åbnet sin første Rasmus Klump restaurant – den danske ambassadør i Japan er ikke i tvivl om, at bjørnen kan fremme det diplomatiske arbejde

Der var snurrende tv-kameraer og skrivende journalister en masse, da et spritnyt indkøbscenter i udkanten af Tokyo slog dørene op til en såkaldt pre-opening. Blandt de 200 nye butikker var der særlig interesse for enkelte – herunder den allerførste Rasmus Klump restaurant i Japan. 

”Interessen er faktisk overvældende. Vi er stolte af den succes, som Rasmus Klump har herude,” siger Michael Benzon, licenschef hos Egmont Publishing, der har rettighederne til Rasmus Klump. 

Egmont Publishing lancerede Rasmus Klump i Japan i 2014, hvor 45 produkter med bjørnen blev sendt på markedet. I dag er der 300 produkter, hvoraf en del af er tøj i en dyr prisklasse. Og nu har Rasmus Klump altså også indtaget det japanske marked med sin første restaurant. 

Tradition for maskotter
Danmarks ambassadør i Japan Freddy Svane er glad for det danske ikons indtog i Japan: 

”Rasmus Klump er blevet modtaget rigtig fint. Japanerne har en tradition for at lave maskotter. Og det gode ved Rasmus Klump er, at han repræsenterer Danmark, dansk kultur og dansk design – dansk livstil, som er meget populær herude,” siger han. 

Ifølge ambassadøren har Rasmus Klump noget basalt menneskeligt, klogt og mildt over sig. Og det slår igennem i Japan. 

”Hans univers er trygt og uden ondskab. Japanerne kender jo Den lille havfrue og H.C. Andersen – Rasmus Klump er en mere moderne udgave af den danskhed,” siger Freddy Svane. 

Næste år skal 150 året for diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark festligholdes. Og ambassadøren er ikke i tvivl om, at han vil kunne bruge Rasmus Klump i sit arbejde. 

”Han er fremragende. På min mobil har jeg skærmbillede af Rasmus Klump – han er blevet min PA (personlige assistent, red). Han er en fantastisk ambassadør for Danmark herude,” siger Freddy Svane.