banner-20alt-20jubil-c3-a6um

ALT for damerne fylder 70 år

03.10.2016

Tre generationer af danske kvinder er vokset op med ALT for damerne, som stadig er landets mest læste ugeblad for kvinder. I denne uge fejrer et af Danmarks stærkeste brands i magasinbrancen 70 års fødselsdag.

Kort efter Anden Verdenskrigs afslutning landede det første ALT for damerne på købmandens hylde. Fire år senere blev det købt af 200.000 kvinder. Moderne og selvstændige var de med hang til smukke kjoler og skønne hjem. Og naturligvis med ambitionen om at være den bedst tænkelige husmoder. 

I dag – 70 år senere – er ALT for damerne stadig Danmarks mest læste ugeblad for kvinder. Læserne er blevet (endnu) mere selvstændige, og moden har skiftet utallige gange – men kernen i bladet er bevaret.

”Vi er stolte af vores blad, som også er et af Danmarks stærkeste brands. I 1946 serverede ALT for damerne den nyeste mode med tilhørende strikkeopskrifter og mønstre til at sy efter, så kvinderne kunne efterligne pariserinderne. I dag har vi link til nettet eller til fysiske tøjbutikker – men mode, bolig, mad og ærlig snak om kvindeliv er stadig essensen i ALT for damerne,” siger chefredaktør Tina Nikolaisen.

En tur i arkivet
Den danske kvinde har været gennem en vild forvandling, siden ALT for damerne kom på gaden første gang i 1946.Den første forside var prydet af fiskerkonerne på Gammel Strand. Siden så vi en nykronet Dronning Elizabeth, et forelsket dansk tronfølgerpar, Susse Wold i hopla, en ung Helena Christensen og uendelig mange andre skønne kvinder.

Vi har også fået masser af gode råd om for eksempel ved brug af ”makeup” at ’holde længst muligt på ungdommen’ (og på ægtemanden) samt opfordringer til hjemlig kreativitet a la:
”Nu – efter juletravlheden – kan De godt slappe lidt af og strikke eller hækle en smart hue til Dem selv” (1964) – naturligvis med tilhørende opskrifter. 

Her er vedhæftet nogle af de klassiske forsider og et par udpluk fra brevkassen, som har haft så prominente bestyrere som Fru Nini og Tine Bryld.