villeby-pm

Alinea køber norsk skolesucces

02.12.2015

Alinea køber den danske udgave af den norske succeslæremiddel, Salaby, der på dansk hedder Villeby. Det interaktive læremiddel lægges ind som en del under Alineas egen portal Elevunivers.dk.

"Med Villeby overtager vi et kæmpestort digitalt læremiddel, som er et perfekt match med vores Elevunivers.dk. De to læremidler bliver nu lagt sammen til Danmarks største og bedste træningsportal til indskoling og mellemtrin. En portal som dækker langt de fleste af grundskolens fag og dertil tilbyder masser af materiale til modersmålsundervisning i fremmedsprog og sprogstøtte til elever med dansk som andetsprog,” siger Alineas forlagsdirektør, Cliff Hansen.

Villeby tilbyder lige nu undervisningsmateriale i alle fag fra 0.-4. klasse. Det er Alineas mål at udvide universet fra 5.-9. klasse gradvist fra 2016. Undervisningsmaterialerne er nemme at gå til og kan med fordel bruges som supplement til den daglige undervisning – fx til lektiecafe og faglig fordybelse – eller stå alene og udgøre et separat forløb.

”Villeby er en dansk udgave af det allermest succesfulde digitale læremiddel i Norge, Salaby. Og vi er meget begejstrede for nu at have muligheden for at gøre Villeby til en endnu større succes i Danmark også,” siger Cliff Hansen.

Elevunivers.dk indeholder træning og læring med stor aktivitet til næsten alle fag i 0.-10. klasse med hovedvægten på dansk og matematik. Eleverne kan fx skrive en historie med Frk. Ignora, oprette blog i klassen, lave læringsspil i kristendom, og de kan træne deres færdigheder i at stave og regne.

”Vi er meget stolte over Villeby – både den redaktionelle kvalitet, væksten vi har haft i Danmark, og ikke mindst læringsglæden, som produktet har bidraget til. Men nu er tiden inde til at lade Villeby vokse. Det er en stor glæde for os, at en så stor aktør som Egmont nu tager over, og giver Villeby fornyet kraft og muligheder,” siger Arne Magnus, administrerende direktør i Gyldendal Norsk Forlag.

For yderligere oplysninger:
Cliff Hansen, forlagsdirektør
+45 20 78 71 70
cliff.hansen@alinea.dk