cliff-hansen1200x450

Alinea fordobler salg af digitale læremidler

25.08.2014

"Det går forrygende godt." Cliff Hansen kan notere sig en massiv fremgang på Alineas digitale produkter – uden negativ indvirkning på papirbøgerne.

En ny skolereform, modige lærere og ikke mindst; fokus på det helt rigtige indhold.
Det er blandt forlagsdirektør Cliff Hansens forklaringer på, at Alinea i løbet af det første halvår i år har fordoblet sit salg af digitale læremidler.

"Vi har et superflot salg af de digitale læremidler. Samtidig ser vi også en stor fremgang i det analoge salg, så der er plads til begge dele," siger direktøren.

Og væksten er mere end fordoblet inden for alle fag. Mest markant er dog efterspørgslen på matematik-området, hvor grundsystemet Maximat for alvor er begyndt at sælge. Også Alineas Flexbogs-koncept, der giver adgang til en lang række kendte lærebogssystemer sat i en ny digital ramme, er der god interesse for.

Hvad har I på Alinea gjort rigtigt?
"Vi har lavet nogle læremidler, som har fokus på egentlig læring. Tidligere har de digitale læremidler haft fokus på øvelser og evaluering, men nu har vi styrket læringselementet," siger Cliff Hansen.

Han peger dog også på, at lærerne ikke længere er tilbageholdende, når det gælder digitale læremidler.
"Lærerne er blevet dygtige til at anvende og udnytte de digitale muligheder. Derfor stiller de også større krav og efterspørger læremidler, der er mere avancerede, som har stærke didaktiske egenskaber, og som er langt mere skræddersyede til de enkelte fag og klassetrin," siger Cliff Hansen.

Alinea er Danmarks største udvikler og udgiver af læremidler til grundskolen. Og forventningen er, at den øgede efterspørgsel efter de udbyggede digitale læremidler med fokus på læringselementet markerer en udvikling, der vil vokse i de kommende år.