airmagine-1200x450

Airmagine bag reklamerevolution i Københavns Lufthavn

02.02.2015

Nye reklameskærme i Københavns Lufthavn kan afkode de forbipasserendes køn og alder.

Dansk Reklame Film vil i den nystiftede salgsorganisation Airmagine revolutionere markedet for reklamer uden for hjemmet. Nye digitale skærme i Københavns Lufthavn kan aflæse de forbipasserendes opmærksomhed, køn og alder – og på sigt variere reklamerne efter det.

En kvinde på vej til Bruxelles vil se lækre armbåndsure eller en annonce for et finansmedie. En familie på vej på charterferie er mere interesserede i solcreme eller lejebiler. Fremover vil de mere end 25 millioner passagerer, der årligt passerer gennem Københavns Lufthavn, blive mødt af langt mere vedkommende reklamer.  

Dansk Reklame Film, som er ejet af Egmont/Nordisk Film, står med det nye selskab Airmagine bag den gennemgribende digitalisering, som gør det muligt at målrette reklamebudskaber efter modtagerens køn og alder. Og annoncørerne får dokumentation for, hvor meget opmærksomhed, netop deres reklame har fået – på hvilke tidspunkter og af hvilke grupper.

“Digitalisering i sig selv er ingen kunst. Det handler om at bruge digitaliseringen til at skabe relevans og fleksibilitet til gavn for både annoncører og forbrugere. Vi vil reformere markedet for out of home-reklamer og hele måden man tænker reklamer i det offentlige rum på,” siger adm. direktør i Dansk Reklame Film Claus Rothoff Brix.  


En af verdens mest digitaliserede lufthavne  

Københavns Lufthavn bliver med dette initiativ en af de mest digitaliserede lufthavne i verden, og lufthavnens kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, udtaler:  

”Vi har interesse i at målrette relevant kommunikation til vores passagerer, og med denne digitalisering giver det os mulighed for netop dette. Med en digitalisering bliver vi endvidere mere interessante for vores annoncører, fordi de kan købe kortere, mere taktiske kampagner med kortere produktionstid og lavere produktionsomkostninger end ved analoge produktioner.”

Den femårige aftale mellem Københavns Lufthavn og Dansk Reklamefilm lyder på et trecifret millionbeløb og betyder, at Københavns Lufthavn kan tilbyde et af verdens mest digitaliserede reklamemarkeder. Opsætningen af de i knap 600 skærme er i fuld gang. Digitaliseringen betyder blandt andet, at reklamerne målrettes efter de rejsendes destination.  

Fra 1. februar vil en række af de nye skærme være koblet op med det såkaldte face detection, som kan registrere de forbipasserendes opmærksomhed, køn og aldersgruppe. I en senere fase kommer ‘real time’ på, hvilket betyder, at reklamerne skifter alt efter, hvem der ser på dem.  

Der er altså ikke tale om overvågning med videooptagelse og persongenkendelse.    


For yderligere information kontakt:  

Mette Klingsey Presserådgiver 
Egmont Koncernkommunikation 
Mobil: +45 25 32 34 78 
Send e-mail 

Claus Rothoff Brix 
Adm. direktør Dansk Reklame Film 
Mobil: +45 40 50 55 66
Send e-mail