tree-light-blur-people-woman-kid-953230-pxhere.com

12.000 udsatte børnefamilier modtager julehjælp

19.12.2018

Flere udsatte familier modtager i år julehjælp fra Røde Kors og Egmont Fonden på grund af et øget behov for hjælp rundt om i landet. 

Julen er for de fleste familier lig med store mængder julemad og gaver under træet. Men for nogle familier er det ikke tilfældet, fordi økonomien langt fra slår til.

For at ændre deres situation modtager 12.000 børnefamilier i år julehjælp af Røde Kors og Egmont Fonden. Det er en stigning på 1.000 julehjælpsmodtagere fra sidste år. Her modtog 11.000 familier julehjælp, og i de 11.000 familier var 20.000 børn. 

Som julehjælp modtager hver familie et gavekort på 800 kroner til et lokalt supermarked, og med gaven følger også et tilbud om at blive en del af Røde Kors’ familienetværk, hvor familierne kan få redskaber til at ændre deres liv.

”Et gavekort til julegodter og legetøj er en akut hjælp, der kan give de mest udsatte børnefamilier muligheden for at få en god jul. I næsten 100 år har Egmont Fonden givet direkte støtte, men vi er også klar over, at det er vigtigt, at den akutte hjælp går hånd i hånd med en mere langsigtet indsats, så familierne bliver bedre rustet til at ændre deres livssituation”, siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration.

Egmont Fonden har siden 1920 ydet direkte støtte til samfundets mest udsatte familier. I dag suppleres støtten af investeringer i civilsamfundet og på tværs af organisationer for at gøre en forskel for udsatte børn og unge.

Julehjælp kan gøre en forskel
Anders Ladekarl, som er generalsekretær i Røde Kors, forklarer, at det er et helt afgørende princip for Røde Kors’ julehjælp, at den kombineres med en mere langsigtet indsats som familienetværket.

”Egmonts bidrag til vores julehjælp er ikke bare en kærkommen julegave – det er et bidrag til at gøre danske børnefamilier stærkere og mere selvhjulpne. Julehjælp er ikke bare en vigtig håndsrækning til trængte børnefamilier op til jul. Det er også en døråbner for hjælp hele året. Når anden er spist, og gaverne er pakket ud, så er familien jo i den samme situation. Derfor er julehjælpen bare første lille del af Røde Kors’ hjælp til at styrke udsatte børnefamilier”, siger han.

Røde Kors’ familienetværk, som hver af de udsatte børnefamilier bliver tilbudt at blive en del af, indeholder støtteindsatser til de enkelte familier gennem hele året.

Her vil hver familie ikke alene modtage julehjælp, de vil også blive tilbudt at deltage i såkaldte familiecamps, få tilbudt en erhvervs- og uddannelsesmentor og møde netværkspersoner. Samtidig vil børnefamilierne møde ressourcestærke, lokale frivillige og andre familier i samme situation.